slide overlay

Vieren en ontmoeten

Tags: Kinderen Vieren

JOP vindt dat vieren voor de hele gemeenschap is. Kinderen en jongeren horen daar volledig bij krijgen daarom de ruimte om op hun manier en met de middelen die zij tot hun beschikking hebben, mee te vieren.

Zo krijgen kinderen en jongeren de kans om God en elkaar te ontmoeten in het midden van de vierende gemeenschap. Door kinderen en jongeren serieus te nemen en hen actief bij de viering te betrekken, worden zij ingewijd in het vieren. Daardoor leren zij hoe ze hun geloofsbeleving en relatie met God kunnen vormgeven in hun leven.

JOP ondersteunt gemeenten in het mogelijk maken van deze ontmoeting tussen kinderen en jongeren en God door middel van advies op maat, het mogelijk maken van uitwisselen van kennis en ervaringen en door het maken van producten en trainingen.

Naast materialen biedt JOP ook ondersteuning op maat.

Medewerker

Reacties (2)


Bert Slijkhuis

16 februari 2015

U ziekt een creatieve persoon die muziek en/of teksten bedenkt en componeert?
Of is de tekst bekend en gaat het om de muziek?
Misschien ben ik die persoon die u kan helpen.
In ieder geval is mijn nieuwsgierigheid gewekt!

Hoop gauw van u de horen.

Hart. groet,
Bert Slijkhuis
M: 0627334796


Elly Brilman

3 mei 2013

Dag Irma,
Ik zal bij jou wellicht niet aan het juiste adres zijn maar misschien kun je me verder helpen.
In onze zoektocht naar zingeving en verdieping binnen het jongerenwerk van onze PKN-gemeente te Losser zijn we een aantal jaren geleden al een tijdje begeleid door Janny Wiltjer. Mede door haar bevlogenheid zijn we in Losser een jongerenproject gestart genaamd #ExpoDDDD. (Expositie Dromen,Denken,Durven,Doen) Dit project, waarbij jongeren zelf een bijbeltekst aanreiken, hier vervolgens over praten en er een verbeelding bij creŽren, nadert in november 2013 het hoogtepunt met de opening van de expositie en het uitbrengen van een kalender waarin alle verbeeldingen zijn opgenomen. Voorafgaand aan de opening staat een themadienst gepland die door de jongerengroep, tesamen met een predikant, zal worden voorbereid en waarin jongeren en kinderen een belangrijk aandeel zullen hebben. Nu mijn vraag: tbv deze themadienst willen we graag een themalied gaan zingen waarin ExpoDDDD centraal staat. Dit lied zal niet alleen binnen de kerk doch ook binnen de school gezongen gaan worden. In het verleden werd via het SGO-nieuws wel eens, op verzoek, een themalied geschreven. Destijds door Gerard van Midden en Gerard van Amstel, ook wel met medewerking van Greet Brokerhof. Ik heb begrepen dat zij allen momenteel meer voor zichzelf werken. Is er op ťťn of andere manier een mogelijkheid, is er een creatieve, muzikaal persoon binnen JOP die zoiets ook kan of kun je ons misschien verwijzen? Wil je ons svp laten weten of julie mogelijkheden zien of dat we wellicht toch op een andere wijze naar invulling van onze wens moeten zoeken? In elk geval al vast bedankt voor het meedenken. Je mag mij uiteraard ook bellen voor nadere vragen.
Met vriendelijke groet,
Elly Brilman-van Huizen
voorzitter Jeugdraad PKN-Losser
tel. 06-27827224