slide overlay

Trainingen

Tags: Coaches Gemeentebreed Jeugdwerk Training

trainingen jop

Vrijwilligers in het jeugdwerk staan voor veel uitdagingen. Op een levendige manier een verhaal vertellen in de kindernevendienst, jongeren helpen te participeren in de gemeente, begeleiden van een groep pubers in de catechese of met ouders stilstaan bij geloofsopvoeding.

Veel gemeenten zoeken ondersteuning en toerusting om deze belangrijke verantwoordelijkheden goed uit te kunnen voeren. Via JOP kun je trainingen volgen op allerlei terreinen van het jeugdwerk, zoals catechese, communicatie, geloofsopvoeding, kindernevendienst enzovoort. Op deze pagina vind je informatie over actuele trainingen. Je kunt deze aanvragen voor je eigen gemeente en je kunt je aanmelden voor het open aanbod. 


Trainingen en bijeenkomsten

Uitgelicht:


Training Jeugdpastoraat (NIEUW!)
Pastoraat heeft in vrijwel alle gemeenten een vaste en duidelijke plek. Maar geldt dit ook voor pastoraat aan kinderen en jongeren? Hoe zorg je ervoor dat de persoonlijke aandacht voor de kinderen en jongeren hoog in het vaandel blijft staan of komt te staan in de gemeente? In de nieuwe training Jeugdpastoraat verken je de mogelijkheden van relatiegericht jeugdwerk en jeugdpastoraat. Ook oefen je om je eigen jeugdpastorale rol meer handen en voeten te geven en krijg je concrete handvatten om het jeugdpastoraat in je eigen gemeente gestalte te geven. 

Lees meer