Familie Kerstspel

Spelregels START HET SPEL

Spelregels

Doel van het spel: binnen een vastgestelde tijd de opdrachten goed uitvoeren.

 1. Je speelt het Familie Kerstspel digitaal, dus op je computer, laptop of tablet.
 2. Vorm teams. Je speelt het spel met minimaal twee teams van twee spelers. Het maximum is vier teams.
 3. Kies als team een kerstboom in een gekleurde pot.
 4. Je gaat als team deze kerstboom versieren. Dat kan door de opdrachten goed te doen. Voor iedere goede opdracht krijg je een kerstbal in de boom. Als je van alle vier de categorieën een opdracht goed hebt – en er dus vier verschillende ballen in de boom hangen – krijg je een bonusopdracht. Heb je die gedaan, dan heb je gewonnen.
 5. De computer bepaalt wie er mag beginnen.
 6. Het team dat aan de beurt is, kiest een categorie. Er zijn vier categorieën kaarten:
  • Quiz Op deze kaart staat een vraag, met daarnaast drie mogelijke antwoorden. Klik het antwoord aan waarvan jullie denken dat het goed is.
  • Tekenen Teken het woord dat op de kaart staat. Je teamgenoten moeten binnen de tijd raden wat er getekend wordt.
  • Uitbeelden Beeld het woord of de zin op deze kaart uit. Je teamgenoten moeten binnen de tijd raden wat je uitbeeldt. Het gaat altijd om werkwoorden.
  • Verboden woord Omschrijf het woord dat op de kaart staat. Je teamgenoten moeten raden welk woord je omschrijft. Let op: je mag in je omschrijving niet de woorden gebruiken die onder het te raden woord staan.
 7. Als je een categorie hebt gekozen, kun je kiezen welke moeilijkheidsgraad je wilt. We hebben rekening gehouden met de volgende indeling: 4-8 jaar: makkelijk, 8-12 jaar: gemiddeld, 12+: moeilijk. Je kunt altijd het niveau aanpassen, dat houdt het spel spannend!
 8. Zorg dat je teamgenoten het scherm niet kunnen zien en druk op ‘start deze ronde’.
 9. Als het antwoord goed is, of de opdracht goed is uitgevoerd, dan krijgt jouw team een kerstbal van de betreffende categorie in de boom.
 10. Na iedere opdracht is het volgende team aan de beurt.
 11. Als er van iedere categorie een bal in de kerstboom hangt, krijg je een bonusopdracht. Doe je deze opdracht, dan verschijnt de piek in de kerstboom en heeft jouw team gewonnen.
ONTWERP EN REALISATIE: REPROVINCI.NL