slide overlay

Samenleesbijbel

De Samenleesbijbel is een bijbeluitgave waarmee kinderen en volwassenen samen op een verrassende manier de Bijbel kunnen lezen en bespreken.

Veel ouders en grootouders, binnen en buiten de kerk, willen graag bijbel lezen met kinderen, maar weten niet welke verhalen geschikt zijn en hoe ze met de kinderen op een goede manier over de tekst kunnen praten. Daarom heeft het Nederlands Bijbelgenootschap de Samenleesbijbel gemaakt, samen met JOP, Jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en uitgeverij Royal Jongbloed.


Samenleesbijbel
De combinatie van ruim 500 pagina’s extra materiaal en de complete tekst van de Bijbel in Gewone Taal maakt de Samenleesbijbel tot een unieke bijbeluitgave. Door de bijbeltekst heen lopen drie ‘routes’ van verhalen, oplopend in moeilijkheidsgraad, maar steeds geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Op de routes komen clusters van bijbelverhalen langs, zodat kinderen echt leren wie Jozef is, en Abraham en Jezus. Er staan bekende verhalen in, maar ook passages uit onbekendere bijbelboeken.

Inhoud van de Samenleesbijbel in het kort:  

 • de complete Bijbel in Gewone Taal 
 • 3 routes op verschillende niveaus
 • meer dan 1.000 gespreksvragen bij de bijbeltekst
 • honderden‘ weetjes’ bij de Bijbel
 • honderden doeopdrachten
 • puzzels en spellen om de tekst op een andere manier te leren kennen
 • meer dan 1.000 illustraties: tekeningen, cartoons, foto’s, landkaarten
 • 32 themapagina’s
 • 40 liedjes (inclusief cd)
 • Omvang: ca. 2.200 blz. / formaat 16x24 cm / ISBN 9879089120427/ Prijs € 59,95.
 • Meer informatie: www.samenleesbijbel.nl.

Gratis voorpublicatie
Een voorproefje uit de Samenleesbijbel is gratis te bestellen op webwinkel.pkn.nl. In het boekje staan veertien bijbelgedeelten met extra’s. Onder andere passages uit Genesis, Psalmen en Johannes.

Themabijeenkomst
JOP heeft een speciale themabijeenkomst ontwikkeld 'Op reis door de Samenleesbijbel'. Tijdens deze bijeenkomst gaan kinderen van 8-12 jaar en hun ouders kennismaken met de Samenleesbijbel. Je krijgt een ‘reisroute’, waarbij je onderweg verschillende verhalen en opdrachten uit de Samenleesbijbel tegenkomt. Onderweg is er van alles te beleven bij de verschillende fragmenten uit de Samenleesbijbel. Lees meer >>

Workhop 'Zing de nieuwe liederen uit de Samenleesbijbel'
Wat is er leuker dan samen met de auteur zelf al zingend de liedjes uit de Samenleesbijbel te verkennen? Jan Marten de Vries schreef de tekst en de muziek van de 40 bijbelliederen uit de Samenleesbijbel. Hij verzorgt samen met pianiste Jelena Popovic deze workshop voor kerkelijke gemeenschappen, kinderdienst(leiding), kinderkoren, scholen en leerkrachten op locatie. Meer informatie vind je hier

Donateur worden?
Als je besluit om te investeren in kinderen en jongeren en JOP te steunen met een bijdrage van minimaal 3 euro per maand, dan ontvangt je als welkomstcadeau de Samenleesbijbel gratis.

Ik investeer in kinderen en jongeren en ontvang gratis de Samenleesbijbel

Een uitleg over de routes in de samenleesbijbel vind je hieronder:

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van JOP. Meld je hier aan.