slide overlay

Jeugdpastoraat

Heb je hart voor de kinderen en jongeren die je ontmoet in het jeugdwerk? En vind je het belangrijk dat er persoonlijke aandacht is voor hen? Dan kun je veel voor hen betekenen.

Bijvoorbeeld door echte interesse te hebben in hun leefwereld. Door mooie en moeilijke thema’s uit hun leven te bespreken in de groep. Door daar samen voor te bidden en iets van jouw eigen geloofs- en levensverhaal met hen te delen. Als je dat doet, bouw je een relatie op. Je gaat elkaar leren kennen, je leert elkaar vertrouwen en de kinderen of jongeren voelen: ik doe ertoe. Wat ik meemaak, hoe klein of hoe groot het ook is, is belangrijk. Hier, in deze groep, voor deze jeugdwerker, en voor God.

Jeugdpastoraat en relatiegericht jeugdwerk
Als je op deze manier bewust bezig bent met de relatie die je hebt met kinderen en jongeren, dan doe je aan jeugdpastoraat. Of met een ander woord: aan relatiegericht jeugdwerk. Waar het om gaat is dat jij als jeugdwerker, of je nu vrijwilliger bent of professional, van betekenis kan zijn voor de kinderen en jongeren die je ontmoet. 

Reacties (3)


Nelleke Quist

9 september 2016

Dag DaniŽlle,

Dank voor je bericht. De link werkt weer en je kunt de werkmap Jeugdpastoraat deel 1 nu dus wel downloaden. Mocht je verder nog vragen hebben, ik hoor het graag!

Hartelijke groet, Nelleke Quist


danielle werner

7 september 2016

Ook ik wilde graag deel downloaden, maar ook mij lukt het niet. "De link bestaat niet meer".
Met vriendelijke groet,
DaniŽlle Werner


marjon van laatum

11 december 2014

ik wil graag deel 1 van de werkmap jeugdpastoraat downloaden, maar krijg een foutmelding? Kunt u het rechtstreeks naar mijn emailadres sturen?
Vriendelijke groet, Marjon van Laatum


Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van JOP. Meld je hier aan.