slide overlay

Themabijeenkomst 'Op reis door de Samenleesbijbel'

Tijdens deze bijeenkomst gaan kinderen van 8-12 jaar en ouders kennismaken met de Samenleesbijbel.

Introductie
Tijdens deze bijeenkomst (1 dagdeel) gaan kinderen van 8-12 jaar en hun ouders kennismaken met de Samenleesbijbel. Je krijgt een ‘reisroute’, waarbij je onderweg verschillende verhalen en opdrachten uit de Samenleesbijbel tegenkomt. Onderweg is er van alles te beleven bij de verschillende fragmenten uit de Samenleesbijbel.

Over de Samenleesbijbel
Opvoeden met de Bijbel is niet altijd vanzelfsprekend en soms ook moeilijk. De Samenleesbijbel helpt (groot)ouders en (klein)kinderen om met elkaar de Bijbel te lezen, erover te praten en er samen van te leren. Deze uitgave bevat de complete tekst van de Bijbel in Gewone Taal, met veel aanvullende informatie en opdrachten. Het toegevoegd materiaal is afgestemd op kinderen van 8 tot en met 12 jaar en volwassenen. Zo wordt de Samenleesbijbel een Bijbel voor grote en kleine mensen die samen de Bijbel willen lezen en ontdekken. De Samenleesbijbel is gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) in samenwerking met JOP en met uitgeverij Royal Jongbloed. Het doel van de uitgave is om ouders en kinderen, grootouders en kleinkinderen samen de Bijbel te laten lezen en ervan te leren. 

Doel
Na het beleven van ‘Op reis door de Samenleesbijbel’ zijn kinderen en hun ouders bekend met de Samenleesbijbel en de bijbehorende drie routes en vijf categorieën. Gezinnen raken geïnspireerd om thuis aan de slag te gaan met de Samenleesbijbel.

Doelgroep
Ouders en kinderen die in hun gezin de Samenleesbijbel willen gaan gebruiken.

Duur
Één dagdeel

Investering
Deze bijeenkomst is gratis

Zelf deze themabijeenkomst organiseren?
Het is ook mogelijk deze bijeenkomst zelf te organiseren, zonder trainer vanuit JOP. Het draaiboek en alle benodigde bijlagen kan je hier downloaden. Veel plezier!

Advies
Neem voor persoonlijk advies of praktische vragen contact op een medewerker van het team Ondersteuning Gemeenten van de Protestantse Kerk. Of bel 030 - 880 1503 of mail naar info@jop.nl.

Direct inschrijven 'Op reis door de Samenleesbijbel'

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van JOP. Meld je hier aan.