slide overlay

Training Communicatie in het jeugdwerk

Hoe bereik je je doelgroep? In deze training leer je wat een goede communicatieboodschap is en hoe je een communicatieplan maakt.

Introductie
Loop jij er in je gemeente ook weleens tegen de uitdaging aan hoe je jullie jeugd en hun ouders zo prikkelt dat de deelnemers naar jullie activiteiten komen. En blijven komen. Of hoe de rest van de gemeente ervan weet wat er in het jeugdwerk gebeurt. En hoe je over kunt brengen waarom jullie eigenlijk jeugdwerk doen, wat jullie missie is en waarom het jeugdwerk bestaat? In deze training ontdek je jouw persoonlijke motivatie en die van jouw jeugdwerk, leer je wat een goede communicatieboodschap is en ontdek je welke middelen er zijn en wat er nodig is voor het maken van een communicatieplan. De training bestaat uit twee modules. Beide modules zijn verplicht.

Doelen
Na deze training kun je communiceren met middelen die aansluiten bij je persoonlijke motivatie en die van jouw jeugdwerk op een manier die aansluit bij de leefwereld van de jongeren.

Doelgroep
Jeugdwerkvrijwilligers en professionals die zich bezig houden met werving en informatie publiceren, communicatieteams, websitecommissies, redacties van jeugdpagina's.

Programma

  • Weten wat de kracht van een goede boodschap is.
  • Persoonlijke motivatie en motivatie van het jeugdwerk ontdekken en vertalen naar een communicatieboodschap.
  • Deelnemers kunnen een heldere communicatieboodschap op verschillende manieren overbrengen.
  • Communicatiemiddelen herkennen en inzetten.
  • Strategisch plannen van communicatieactiviteiten.
  • Ontdekken hoe jongeren communiceren in deze tijd, wat hypes zijn en hoe daarop in te spelen met communicatie in het jeugdwerk.

Duur 
Twee dagdelen (á 2 uur)

Investering
€ 215,-

Ervaringen
Deelnemers beoordelen deze training met een 7,9

Minimum aantal deelnemers
6 deelnemers. Kom je niet aan het minimum aantal deelnemers voor deze training? Dan is werken met open inschrijving een optie. Neem contact op met een medewerker van het team Ondersteuning Gemeenten

Advies
Neem voor persoonlijk advies of praktische vragen contact op met een medewerker van het team Ondersteuning Gemeenten. Of bel 030 - 880 1503 of mail naar info@jop.nl.

Direct inschrijven 'Training communicatie in het jeugdwerk'

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van JOP. Meld je hier aan.