slide overlay

Training Maatschappelijke Stage

Deze training is bedoeld voor gemeenteleden die in hun eigen kerk de mogelijkheden van een maatschappelijke stage willen onderzoeken en praktische handreikingen willen krijgen bij de uitvoering van een stageproject.

Introductie
Vanaf het schooljaar 2011-2012 zijn scholieren in het voortgezet onderwijs verplicht een maatschappelijke stage te lopen. Deze stage lopen zij bij een maatschappelijke organisatie. Een maatschappelijke stage is een geweldig manier voor kerken om jongeren hun eigen talenten te laten ontwikkelen en de kerk van binnenuit te laten kennen zodat jongeren betrokken raken of blijven. De training is bedoeld voor gemeenteleden die in hun eigen kerk de mogelijkheden van een maatschappelijke stage willen onderzoeken en praktische handreikingen willen krijgen bij de uitvoering van een stageproject.

Doelen 
Bespreken van het doel, achtergrond en mogelijkheden van de Maatschappelijke Stage en enkele praktische handreikingen voor de uitvoering. De uitgebreide toolkit voor Maatschappelijk Stage moet apart besteld worden via de webwinkel van www.protestantsekerk.nl 

Doelgroep
Gemeenteleden die een Maatschappelijke Stage in de kerk willen aanbieden.

Programma

  • Verkenning van het materiaal en handreikingen
  • Aanzet tot actie
  • Informatie over hulp en ondersteuning

Duur
Dagdeel (twee uur)

Investering
€ 125,-

Aantal deelnemers
6-18

Advies
Neem voor persoonlijk advies of praktische vragen contact op met een medewerker van het team Ondersteuning Gemeenten. Of bel 030 - 880 1503 of mail naar info@jop.nl.

Direct inschrijven voor 'Training maatschappelijke stage'

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van JOP. Meld je hier aan.