Protestantse Kerk
Doorgaan naar hoofdinhoud
Vindplaats van geloof, hoop en liefde

Abraham, Isaäk, Jakob | Spel blinddoekparcours 2

Pijl naar links Ideeën

Deze werkvorm is een onderdeel van Bijeenkomst 1: Abraham, Isaäk, Jakob van Catechesemethode Overhoop.

Blinddoekparcours twee aan twee

Duur: 15 minuten
Nodig: blinddoeken voor de jongeren (bijvoorbeeld theedoeken), meerdere prints van de bijbelteksten (losgeknipt).

Voorbereiding

Er staat een parcours in het huis en/of de tuin van de gastheer/gastvrouw klaar. Deze hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, maar moet wel wat bochten bevatten. Er zijn vier ‘knooppunten’ in de route waar de jongeren een andere richting op moeten. Bij elk knooppunt ligt een gevouwen briefje met een bijbeltekst uit de serie hieronder op de grond. De eerste vertel je zelf aan het begin. Op elk volgend ‘knooppunt’, ligt één van de andere teksten.

Bijbelteksten

  1. Genesis 12:1-3 
  2. Genesis 12:6-7 
  3. Genesis 12:10
  4. Genesis 12:14-18
  5. Genesis 15:1-6

Uitvoering

De gastheer of gastvrouw begint met de jongeren welkom te heten en hen iets te vertellen over het leven van Abraham aan de jongeren: over Abraham die geroepen wordt door God en in vertrouwen op weg gaat. Ook vertelt hij of zij iets over het thema ‘vertrouwen op God’ in zijn of haar eigen leven. Hoe krijgt dit gestalte? Wanneer is het moeilijk om op God te vertrouwen? Hoe kan het verhaal over Abraham hierbij helpen?

Daarna gaan de jongeren geblinddoekt in tweetallen een parcours lopen. De ene is geblinddoekt, de ander zorgt ervoor dat hij/zij het parcours goed aflegt, door met de stem te navigeren. Elkaar aanraken mag niet.

Als de jongeren op de startplek geblinddoekt op een rij staan, start dan met de bijbeltekst uit het vijftal hierboven en laat de tweetallen daarna om de beurt met 30 seconden er tussen van start gaan.

Laat de jongeren bij het einde van het parcours, nog even geblinddoekt, om de beurt in één zin vertellen hoe het voelde om een weg te gaan die je niet kunt zien, luisterend naar een stem. Neem deze woorden op via een bericht of geluidsrecorder op je telefoon. Dit is de ‘oogst’ voor de tweede bijeenkomst!