slide overlay

Actueel

 • Jongeren en God: praat mét ze, niet óver ze

  22 februari 2017

  Jongeren en God: praat mét ze, niet óver ze Steeds minder jongeren geloven in een God, bericht NOS vandaag. Is dit nieuws? Niet voor de meeste mensen die met kinderen en jongeren in de kerk werken.
  Lees verder
 • Werkvormen over de doop

  21 februari 2017

  Werkvormen over de doop In de Protestantse Kerk is de kinderdoop gebruikelijk. Bij kinderen en jongeren roept de doop ongetwijfeld wel eens vragen op. JOP maakt een aantal werkvormen. Er is ook een werkvorm die je met jong en oud kunt gebruiken.
  Lees verder
 • Jeugdtrends 2017

  17 februari 2017

  Jeugdtrends 2017 De trend dat jongeren hun leven kleiner, persoonlijker en overzichtelijker maken zet zich in 2017 door. Jongeren zijn op zoek naar overzicht over alle keuzes en mogelijkheden die ze hebben.
  Lees verder
 • Bezoek de film Storm met jouw jeugdgroep

  15 februari 2017

  Bezoek de film Storm met jouw jeugdgroep Sinds 19 januari draait de spannende familiefilm 'Storm – Letters van Vuur' in de bioscoop. De film speelt zich af in de tijd van de Reformatie. Bezoek de film met korting samen met jouw jeugdgroep.
  Lees verder
 • KiesAdvies van Kerk in Actie

  15 februari 2017

  KiesAdvies van Kerk in Actie Over een maand zijn de verkiezingen. Kerk in Actie maakte een diaconale stemwijzer. Ook een handige tool voor 18-plussers in je gemeente en voor jezelf.
  Lees verder
 • Veel pioniersplekken met twintigers en dertigers

  15 februari 2017

  Veel pioniersplekken met twintigers en dertigers Er zijn nu 91 pioniersplekken in Nederland, plekken waar men experimenteert met nieuwe vormen van kerkzijn. Bij ruim de helft van de pioniersplekken zijn mensen tussen de twintig en veertig jaar betrokken.
  Lees verder
 • Trainingsdag 'Omdenken in het jeugdwerk'

  14 februari 2017

  Trainingsdag 'Omdenken in het jeugdwerk' De Wittenberg organiseert op vrijdag 7 april de trainingsdag 'Omdenken in het jeugdwerk'. Deze trainingsdag is speciaal bedoeld voor tienerleiders, jongerenwerkers en beleidsmakers.
  Lees verder
 • Werkvormen Mozes

  14 februari 2017

  Werkvormen Mozes In deze werkvormen maken kinderen en jongeren kennis met het verhaal van Mozes. Ook leren ze het verhaal verplaatsen naar de tijd van nu. Ze ontdekken iets van het vluchtelingschap van Mozes.
  Lees verder
 • Meld je aan voor de nieuwsbrief

  13 februari 2017

  Meld je aan voor de nieuwsbrief Wil je op de hoogte blijven van nieuwe werkvormen, methoden, trainingen en ander nieuws voor jouw jeugdwerk? Meld je dan aan voor de JOP Nieuwsbrief.
  Lees verder
 • Gezocht: praktijkvoorbeelden geloofsopvoeding

  8 februari 2017

  Gezocht: praktijkvoorbeelden geloofsopvoeding Geloof voorleven en delen met je kind(eren) is geen eenvoudige taak. Geloven en leren geloven is iets wat je samen doet, met de hele gemeenschap. JOP is op zoek naar mooie praktijkvoorbeelden rond oudernetwerken en geloofsopvoeding.
  Lees verder

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van JOP. Meld je hier aan.